Zwangerschapsreflexologie is voetreflexzonemassage speciaal voor vrouwen die zwanger zijn, zwanger willen worden, na de zwangerschap weer in evenwicht willen komen en vrouwen met overgangsklachten.

Koestermoment
zw 11Zwanger zijn is bijzonder. Een uniek nieuw leven groeit in jouw buik. Je wilt van deze bijzondere tijd zoveel mogelijk genieten. Voetreflexzonemassage helpt je daarbij.
Het geeft jou en je ongeboren baby momenten van rust en ontspanning. Samen genieten van negen mooie maanden!


Waarom voetreflexzonemassage juist tijdens of na de zwangerschap?
Tijdens de zwangerschap moet het lichaam hard werken en vinden er vele veranderingen plaats. Voetreflexzonemassage is erop gericht om je gezondheid in deze belangrijke periode te optimaliseren. Lichamelijk èn geestelijk. Het is een goede voorbereiding op je bevalling.
Ook maak je tijdens de behandelingen intensief contact met je ongeboren baby. En na de bevalling helpt een behandeling je om weer op krachten te komen en sneller de balans terug te vinden.


Verlichting van zwangerschapklachten
Zwangerschapsreflexologie geeft verlichting bij klachten en problemen tijdens de zwangerschap. Je moet daarbij bijvoorbeeld denken aan misselijkheid, maagzuur, rugpijn, pijn in het bekken, vermoeidheid, stemmingswisselingen, blaasontsteking, obstipatie, slapeloosheid, oedeem, (milde) hoge bloeddruk en beginnende zwangerschapdiabetes.
Ook kan het worden ingezet bij het draaien van een stuit- of dwarsligging en om de bevalling op te wekken wanneer je uitgerekend bent.

Aanvulling
Behandeling door een reflexzonetherapeut is een goede aanvulling, maar vervangt nooit de verloskundige of gynaecoloog.

Ook deze behandelingen worden in de meeste gevallen geheel of gedeeltelijk door de zorgverzekeraars vergoed; indien men een aanvullende verzekering heeft.