mvr 15Ik ben Gert Hendriks, en ik heb een gezin met 2 dochters. Oorspronkelijk kom ik ik uit het onderwijs en daarna heb ik 8 jaar met veel plezier in de Jeugdhulpverlening gewerkt. In 1991 ben ik in de kinderopvang gaan werken, hier heb ik als leidster, als manager, als kwaliteitsfunctionaris en als vertrouwenspersoon gewerkt. In totaal 28 jaar met veel plezier gewerkt en superveel geleerd.
Ik heb altijd affiniteit gehad met grote en kleine mensen en ik heb er door mijn werk er op allerlei manieren kennis mee gemaakt en er veel van geleerd.

Hoe ben ik bij voetreflex terechtgekomen?
In 1987 heb ik een korte cursus voetreflexmassage gevolgd en het liet me niet meer los. In 2005 stelde ik me de vraag wat ik het liefste zou willen doen en het antwoord was: voetreflexzonemassage!
Ik wilde meer dan kennissen en familie af en toe masseren; ik ben de driejarige HBO-opleiding gaan volgen bij Sonneveltopleidingen en na hier het diploma van behaald te hebben heb ik de opleiding medische basiskennis gevolgd. In juli 2009 heb ik ook hier het diploma van gehaald.

Bijscholingen

Na mijn opleiding wist ik al veel meer dan ooit tevoren van voetreflexzone en holistische behandelingen. Ik merk ook dat je nooit uitgeleerd en steeds nieuwe dingen meemaakt, hoort en tegenkomt. Daarom ga ik regelmatig naar bijscholingen en intervisiebijeenkomsten.

De bijscholingen van 2010:

Chinflex Basis: Deze methode heeft zijn wortels nog duidelijker in de chinese manier van masseren. Het heeft veel raakvlakken met meridianen en accupuntuurpunten. Het is een andere manier van masseren; vaak steviger dan de methode die ik eerst gebruikte en het onderbeen en de knieën worden ook gemasseerd.

Zwangerschapreflexologie: Voeten dragen je zwangerschap....Deze cursus zoomt in op zwangerschap en problemen rondom zwanger zijn, menstruatie, menopauze en hormoonproblemen. Door een bepaalde manier van masseren op bepaalde gebieden op de voet en het onderbeen kunnen veel klachten verminderen, kan een zwangerschap prettiger verlopen en zelfs een bevalling beter gaan.